Espresso – Din lokala tidning
Image default

Rabarberkräm med Kardemumma och Vanlij

rabarberkräm,efterrätt,espresso media,laga husmanskost nu

Rabarberkräm med Kardemumma och Vanlij

Johnny Billinger Rabarberkräm med Kardemumma och Vanlij Rabarberkräm med Kardemumma och Vanlij Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

500 g rabarberstjälkar

1,5 dl socker

1 dl vatten

1,5 msk potatismjöl

1 tsk kardemumma

4 cm vaniljstång

1 nypa salt

1 nypa finmalen svartpeppar

SÅ HÄR GÖR DU

Skörda stjälkarna genom att dra dem uppåt och samtidigt vicka lite i sidled. Skär av bladet, som innehåller höga halter av den giftiga oxalsyran. Skala stjälkarna, de grova klyvs, och alla hackas sedan i cm-långa bitar.

Vattnet kokas med sockret, eventuellt tillsammans med lite av stjälkarnas röda skal för att få en mer färgad kräm.

Sila ifrån skalen. Häll sockerlagen och kryddorna över rabarbern.

Koka upp under omrörning. När krämen är slät häller vi sakta i redningen av mjöl och lite vatten.

Häll i redningen, i en tunn stråle, under omrörning.

Servera i portionsskålar. Blanda lika delar vispgrädde och yoghurt, fyll på med dubbelt så mycket rabarberkräm

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild

ÖVRIGT

Recept: Peter Skagerholm.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x