Espresso – Din lokala tidning
Image default

Rabarberpaj

Rabarberpaj

Johnny Billinger Rabarberpaj Rabarberpaj Skriv ut
Portioner: 4-6
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

500 g rabarber

1 dl strösocker

1 msk potatismjöl

Smuldeg:

100 g kallt smör

2,5 dl vetemjöl

1 msk strösocker

1 riven bittermandel

SÅ HÄR GÖR DU

Värm ugnen till 200 grader.

Skölj och skala rabarbern men lämna lite av skalet kvar för färgens skull. Skär rabarbern i ca 2 cm breda bitar.

Blanda rabarber med socker och potatismjöl i en bunke. Lägg alltsammans i en smord ungssäker form.

Blansa alla ingredienser till degen i en smulig massa.

Smula den över rabarbern, ställ in pajen i ugnen och grädda den i ca 20 minuter.

Servera med vaniljglass.

ÖVRIGT

Bo Martinsson.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x