INGREDIENSER
8 kokta, medelstora potatisar
Panering:
2 – 3 msk smält margarin
skorpmjöl
salt, vitpeppar
Fyllning:
2 dl köttrester
2 msk finhackad gul lök
1 dl skinktärningar
½ dl grädde
3 msk tomatpuré
½ – 1 msk margarin
salt, vitpeppar
För gratinering:
2 – 3 msk riven ost
Garnering:
finhackad persilja
finhackad saltgurka
SÅ HÄR GÖR DU
Skala potatisarna och urholka dem från ena sidan. Rulla dem först i smält margarin och sedan i en blandning av skorpmjöl, salt och lite peppar. Ställ potatisskålarna på ett smort eldfast fat.
Fräs kött, skinka och lök i lätt brynt margarin i en lagom het stekpanna.
Rör ut tomatpurén med grädden och häll ner i pannan. Rör om väl och smaka av röran med salt och peppar.
Fyll potatisskålarna med massan och strö riven ost över fatet.
Gratinera rätten i stark ugnsvärme 275-300º , tills den fått vacker färg och blivit genomhet.
Strö persilja över och lägg en krans av hackad saltgurka runt kanten på fatet, när rätten skall serveras.
ÖVRIGT
Sven Appelgren.