Espresso – Din lokala tidning
Image default

Ragustuvning i Potatisskålar 

Ragustuvning i Potatisskålar 

Johnny Billinger Ragustuvning i Potatisskålar  Ragustuvning i Potatisskålar  Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

8 kokta, medelstora potatisar

Panering:

2 – 3 msk smält margarin

skorpmjöl

salt, vitpeppar

Fyllning:

2 dl köttrester

2 msk finhackad gul lök

1 dl skinktärningar

½ dl grädde

3 msk tomatpuré

½ – 1 msk margarin

salt, vitpeppar

För gratinering:

2 – 3 msk riven ost

Garnering:

finhackad persilja

finhackad saltgurka

SÅ HÄR GÖR DU

Skala potatisarna och urholka dem från ena sidan. Rulla dem först i smält margarin och sedan i en blandning av skorpmjöl, salt och lite peppar. Ställ potatisskålarna på ett smort eldfast fat.

Fräs kött, skinka och lök i lätt brynt margarin i en lagom het stekpanna.

Rör ut tomatpurén med grädden och häll ner i pannan. Rör om väl och smaka av röran med salt och peppar.

Fyll potatisskålarna med massan och strö riven ost över fatet.

Gratinera rätten i stark ugnsvärme 275-300º , tills den fått vacker färg och blivit genomhet.

Strö persilja över och lägg en krans av hackad saltgurka runt kanten på fatet, när rätten skall serveras.

ÖVRIGT

Sven Appelgren.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x