Espresso – Din lokala tidning
Image default

Ramslökssoppa

Ramslökssoppa

Johnny Billinger Ramslökssoppa Ramslökssoppa Skriv ut
Portioner: 2
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

75-100 g ramslök, (färsk eller frusen)

2-3 msk smör

1 msk ljus redning (Maizenas ljusa redning är oumbärlig i köket!)

5 dl vatten

1 tärning hönsbuljong

ca 1-1½dl crème fraiche och grädde

salt, peppar

ev. vitlök

SÅ HÄR GÖR DU

Hacka ramslöken och fräs hastigt upp den i smör i en kastrull – max en halv minut.

Pudra över redning och vispa i buljongen (dvs.  vatten och buljongtärning).

Rör sedan i crème fraiche och grädde. Låt det sjuda ihop under någon minut.

Mixa soppan med en mixerstav, ställ tillbaka på plattan och smaka av med salt och peppar. Rör i mer redning om du tycker soppan blir för tunn.

För kraftigare smak (gäller främst fryst ramslök), pressa i 1-2 vitlöksklyftor.

Servera med kokta ägghalvor och gärna en bit knäckebröd med ost.

ÖVRIGT

Rabarberpaj med vaniljsås är välkommen som dessert eller som läckerbit till eftermiddagsfikat så här i vårens tid. Själv har jag aldrig gjort rabarberpaj någon gång men hustru Eva är fena på det, tack och lov. Jag har således något gott att lära mig. Visst är livet underbart! Bengt Arne Larsson, Husmanskostens Vänner.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x