Espresso – Din lokala tidning

Rapport från Felix

Över 4000 kilometer senare, 13 besökta länder hittills, över 30 000 riksdaler insamlade till Cancerhjälpen, och utan en enda punktering befinner jag mig nu i Georgien, landet. Det är lite sent påkommet, måhända, men nu tycker jag att jag börjar komma in i det. Och nu mer än någonsin tidigare njuter jag fullständigt. Jag har njutit hela tiden under resan, men med en konstant bakomliggande känsla av ”det här är min själ jobbigt.”

Planen framöver är lite oklar, men den mest sannolika är att göra själva cykelturen kortare än planerat. Armenien är nästkommande land, därefter Iran, och i Teheran kommer jag sätta punkt för själva cyklingen. Detta av främst tre anledningar: 1) morsans försämrade tillstånd och reaktion på cellgifter, 2) förskaffandets svårighetsgrad av Pakistanskt visum, och 3) jag känner mig färdig. Jag kommer vid något tillfälle utveckla detta, med mera, i ett inlägg på min blogg.

Från Teheran är tanken att ta flyg till Indien, och gärna Nepal, om omständigheterna tillåter, men ifall morsans tillstånd går över styr känner jag mig inte bekväm med att vara så långt borta och är därmed beredd att ta första bästa flyg hem. För tillfället funderar jag mycket på främst två saker: det ena är varför mår jag så oförskämt bra nu? Är det på grund av att jag faktiskt först nu börjat slappna av lite, är det den bitterljuva känslan av att något börjar gå mot sitt slut, eller är jag helt enkelt bara nöjd över hela grejen? Den andra tanken är: vad innebär det att misslyckas, och är det ett nederlag?

Följ felix
Sist vi skrev om Felix så hade han nått ner till Medelhavet. Nu är han på väg österut och har passerat Turkiet och befinner sig just nu i Georgien. Därmed har han den tuffaste resan kvar. Upplevelserna och alla möten på vägen har varit magiska. Följ gärna Felix på hans Instagram. Sök på ”Wheels against cancer” så hittar ni honom där. Men framför allt – skänk en slant till hans insamling genom cancerhjälpen. All information och instruktion finns i hans profil på Instagram. Bara klicka på länken och sen på ”ge gåva”. Han har idag samlat in 30 000 kr, men målet är 100 000. Det hade alltså räckt om alla våra läsare gav 1,50 kr var. Gör gärna som vi – skänk en slant till cancerhjälpen via Felix insamling och följ hans resa på Instagram.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy