INGREDIENSER
8 stora potatisar
1 tsk salt
Smör till stekning
Tillbehör:
400-500 g färsk rensad svamp
1 tsk salt och lite nymalen vitpeppar
1-2 msk smör till stekning
8-12 skivor bacon
Rårörda lingon eller lingonsylt
1 medelstror finhackad rödlök
SÅ HÄR GÖR DU
Skala potatisarna.
Putsa svampen och dela i jämnstora bitar. Fräs svampen några minuter på hög värme i brynt smör och vänd ner salt och lite peppar.
Stek baconet knaprigt på medelvärme. Håll bacon och svampen varmt.
Riv potatisen grovt och blanda i salt.
Låt 1 msk smör bli gyllenbrunt i medelvarm panna. Lägg i ¼ del av potatisen i pannan och platta ut till en tunn raka. Stek ca 3 minuter på varje sida tills rårakan är gyllenbrun och frasig.
Gör de andra rårakorna på samma sätt. Håll dem varma t.ex. på svag värme i ugnen med luckan på glänt.
Servera rakorna med svampen och baconet, löken och lingonen.
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild
ÖVRIGT
En rätt att glädja Dina gäster med. Bacon och lingon är klassiska tillbehör. Färsk svamp, gärna kantareller eller trattkantareller, är ett förträffligt komplement. Rårakorna ska vara nystekta, annars tappar de fraset. Låt gästerna vänta på maten, inte tvärt om!