Espresso – Din lokala tidning
Image default

Råraka med Bacon och Svamp

råraka,potatisrätt,husmanskostens vänner,laga husmanskost nu

Råraka med Bacon och Svamp

Johnny Billinger Råraka med Bacon och Svamp Råraka med Bacon och Svamp Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

8 stora potatisar

1 tsk salt

Smör till stekning

Tillbehör:

400-500 g färsk rensad svamp

1 tsk salt och lite nymalen vitpeppar

1-2 msk smör till stekning

8-12 skivor bacon

Rårörda lingon eller lingonsylt

1 medelstror finhackad rödlök

SÅ HÄR GÖR DU

Skala potatisarna.

Putsa svampen och dela i jämnstora bitar. Fräs svampen några minuter på hög värme i brynt smör och vänd ner salt och lite peppar.

Stek baconet knaprigt på medelvärme. Håll bacon och svampen varmt.

Riv potatisen grovt och blanda i salt.

Låt 1 msk smör bli gyllenbrunt i medelvarm panna. Lägg i ¼ del av potatisen i pannan och platta ut till en tunn raka. Stek ca 3 minuter på varje sida tills rårakan är gyllenbrun och frasig.

Gör de andra rårakorna på samma sätt. Håll dem varma t.ex. på svag värme i ugnen med luckan på glänt.

Servera rakorna med svampen och baconet, löken och lingonen.

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild

ÖVRIGT

En rätt att glädja Dina gäster med. Ba­con och lingon är klassiska tillbehör. Färsk svamp, gärna kantareller eller trattkantareller, är ett förträffligt komplement. Rårakorna ska vara nystekta, annars tappar de fraset. Låt gästerna vänta på maten, inte tvärt om!

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x