Espresso – Din lokala tidning
refarevison

REFA REVISION – Erfarenhet, historia och stora ambitioner

NÄRINGSLIV. Det är snart 60 år sen som grundaren Bengt Andreasson startade Refa. Det har hänt mycket genom åren. Redan från början var kunderna spridda i ett flertal kommuner. Något som fortsatt även i modern tid i takt med Refa revisions utveckling.

Britt Nilsson är den som varit längst på företaget.
– Jag började redan 1984, berättar Britt. Med åren har det skett flera förändringar, men det är först sen Henrik tog över, som vi växt både med personal och nya utrymmen.

Nyanställningar

För 10 år sen var man 8 personer. Snart kommer Refa att vara fyra gånger fler.
– Vi har en filial i Karlskrona och ett nytt bolag i Malmö och Markaryd. Så då blir vi totalt över 30 personer, berättar Henrik Edfors.
Att växa med fler antal kollegor, är inget mål i sig. Men vi vill heller inte hålla tillbaka när våra tjänster efterfrågas. Om man bara tror på det man gör och omger sig med fantastiska kollegor, så är det bra roligt att hälsa fler välkomna.

Årets företagare 

Förra året utnämndes Henrik samt delägaren Martin Persson och Refa revision till årets företagare. Utvecklingen har inte gått obemärkt förbi. Mycket på grund av ett samhällsengagemang parallellt med resultat och företagsutveckling.
– Vi ser ett värde och en glädje i att vara delaktig i samhället på olika sätt. Ofta i föreningar men även som sakkunniga i olika frågor som har stor betydelse för många. Det gör ju jobbet lite roligare också. Att få en sådan utmärkelse innebär ju att det vi gjort har uppskattats och nu även prisats. Vi är alla så glada och stolta. Det ger oss mer energi och tro på det vi gör.

Nya utmaningar

De senaste två åren har Refa hjälpt ett stort antal företag igenom pandemins bidragsmöjligheter i syfte att hålla ut.
– Ja det var många företag som snabbt behövde hjälp. De större bolagen hade egna resurser men de flesta som drabbades var små och medelstora företag, som behövde vår hjälp.
När väl pandemin ebbade ut så tog kriget i Ukraina över med nya utmaningar med ökade bränsle och energikostnader. Tvära kast som kräver att vi är ordentligt på tårna, säger Henrik.

Flyttar in i större lokaler

Fler medarbetare innebär också fler kontor. Nyligen har Refa utvidgat kontorsytan och förfogar nu även över de lokaler som tidigare hyste Handelsbanken i Osby.
– Ja det är en del i vår expansion, berättar Henrik. Lösningen har varit fantastisk med fräsch kontor och stora nya ytor. Det har gjort stor skillnad.

TEXT:JOHNNY@ESPRESSOMEDIA.SE

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x