Espresso – Din lokala tidning
rehabverksamhet osby kommun

Rehabverksamheten stärker och stöttar dig i hemmet

Behöver du stöd i din rehabilitering efter en operation eller sjukhusvistelse men inte kan ta dig till vårdcentralen? Då kan du som är över 20 år kontakta Osby kommuns rehabverksamhet. Du kan efter en bedömning av dina behov få råd och stöd i din rehabilitering. Verksamheten ansvarar även för bedömning och förskrivning av hjälpmedel till de kommuninvånare som är 20 år eller äldre.

Alla som är över 20 år kan, efter bedömning av arbetsterapeut eller sjukgymnast/fysioterapeut i kommunen, under en begränsad tid få hjälp med rehabilitering och hjälpmedel. Oavsett om du bor i ordinärt boende, på LSS-boende eller vård- och omsorgsboende. Kravet för att du ska få hjälp med rehabilitering i hemmet är att du inte kan ta dig till vårdcentralen eller att det är en insats som måste ske i hemmet.

– Viss typ av träning måste ibland utföras i hemmet, säger Elin Lennartsson som är sjukgymnast och tillförordnad enhetschef för Rehabverksamheten i Osby kommun. Rehabverksamheten består av sjukgymnaster/fysioterapeuter, arbetsterapeuter och hjälpmedels-/rehabassistenter.

– Vi är bland annat en del av kommunens arbete med trygg hemgång där vi möter upp invånare som kommer hem efter vistelse på sjukhus eller korttidsboende. Våra insatser hjälper våra invånare att få en fungerade vardag i hemmet. Målet är att man ska kunna bo kvar hemma och leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt, säger Elin.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x