Espresso – Din lokala tidning
time to rock

Rekordår för Time to rock – Knislinges egen hårdrocksfestival

Halvvägs mot sommaren har Knislinges egen hårdrocksfestival fått en rekordstart på biljettförsäljningen.

– I dagsläget har vi sålt dubbelt så många biljetter som vid samma tid förra året, säger Andreas Martinsson, festivalgeneral.

Brittiska bandet Uriah Heep toppar årets affischer. Canadensiska Alda Nova, amerikanska The Rods och de japanska banden Murasaki och Bow Wow gör alla exklusiva Sverigespelningar för året i Knislinge.

– Anledningen till att jag och några kompisar drog igång det här för många år sedan är ju att vi kände att det saknades saker att göra. Och när man väl har satt igång något sådant här så vill man inte sluta. Vi i den innersta kretsen jobbar dagligen med detta och den stora belöningen är ju att man får träffa människor från hela världen – inklusive sina gamla idoler – här i Knislinge!

FRÅN CANADA TILL KNISLINGE

Årets framgångar kring biljettförsäljning handlar dels om att tidigare festivaler har blivit väldigt lyckade, men även om medveten marknadsföring, menar Andreas.

– I dag finns de tekniska möjligheterna att rikta ett budskap mot vilken plats som helst i hela världen. Vi har fått in en ny kraft genom Johannes Lindström, som tidigare har jobbat med Sweden Rock Festival. Han är fantastisk på att förmedla festivalens känsla i inlägg som vi kan nå ut med på sociala medier.

För det är inte bara banden på scenen som representerar världen i Knislinge.

– Vi har ju publik som kommer från hela europa – framförallt Norden och Tyskland, men även en klick som åker från Canada för att komma hit till Knislinge. Av de som köpt biljett hittills i år kan vi se att 55 procent är nya biljettköpare.

FLER PLANER FRAMÖVER

Den idéella föreningen F-yra arrangerar festivalen, men Andreas framhåller gärna många lokala samarbeten som krattat manegen för Time to rock.

– Det hade aldrig gått utan god vilja från kommunen. MARC har vi samarbetat mycket med och det blir ännu mer i framtiden. När jag växte upp i Knislinge fanns ju ingenting av detta – men tittar jag framåt så ser jag att det bara kommer att bli mer! Jag vill inte gärna använda ordet ”kulturby” för det kanske kan verka främmande för många, men vi fortsätter att jobba för att det ska hända mer saker i Knislinge, säger Andreas.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x