Espresso – Din lokala tidning

Rekrytera lokalt i Hässleholm via Nyjobbsguiden

Att rekrytera personal lokalt har många fördelar, inklusive ekonomiska och långsiktiga fördelar. När företag i Hässleholm väljer att rekrytera från sin näromgivning, kan det ge en mängd positiva effekter som kan gynna både arbetsgivare och arbetssökande. Det enda alternativet idag är Nyjobbsguiden.

Billigare rekrytera lokalt

En av de mest uppenbara fördelarna med att anställa personal lokalt är kostnadsbesparingar. Företag kan undvika höga kostnader för att flytta anställda eller betala för deras boende. Dessutom minskar reserelaterade utgifter, och det kan bli enklare att ordna intervjuer och provanställningar när kandidaterna befinner sig i närheten. Detta innebär att företag kan använda sina resurser effektivare och hålla sina rekryteringskostnader under kontroll.

Pendlare byter oftare jobb i Hässleholm

När du rekryterar personal som behöver pendla till jobbet, så tillkommer kostnader i form av högre lön och i många fall även nyrekryteringar. Pendlare byter oftare jobb då de dyker upp ett liknande jobberbjudande på hemorten. För en företagare som investerar i ny personal får därför oftare göra om processen oftare. Därför är de en fördel att hitta kompetens lokalt. De stannar statistiskt längre vilket gör investeringen mer lönsam.

Långsiktigt att rekrytera lokalt via nyjobbsguiden

Lokal rekrytering främjar också långsiktighet inom företaget. Anställda som redan bor i området har ofta starkare band till samhället och är mer benägna att stanna på sina jobb under en längre tid. Detta minskar personalomsättningen och sparar företaget tid och pengar som annars skulle ha gått åt till att ständigt rekrytera och utbilda nya medarbetare.

Kompetensen finns ofta lokalt

En annan fördel med lokal rekrytering är att det kan vara lättare att nå potentiella kandidater som inte aktivt letar efter nya jobbmöjligheter. De flesta människor har redan jobb och besöker därför inte traditionella jobbsökningsplatser. Genom att rekrytera lokalt kan företag använda sig av nätverk och samhällskontakter för att nå ut till människor som kanske inte ens tänker på att byta jobb. Detta öppnar upp möjligheten att hitta kvalificerade kandidater som annars hade gått förlorade.

Det är ofta en myt att kompetensen måste hämtas in. Sanningen är ofta att kompetensen finns, men där personerna idag pendlar ut för jobb.

Nå dem som inte aktivt söker jobb i Hässleholm

Sammanfattningsvis erbjuder lokal rekrytering ekonomiska fördelar, främjar långsiktighet inom företaget och gör det möjligt att nå ut till en bredare och mer diversifierad talangpool. Detta kan hjälpa företag att hitta de bästa kandidaterna och bygga starka, långsiktiga arbetslag som är nöjda och engagerade.

De som har jobb är inte jobbsökande och är därför inte tillgängliga i kanaler som platsbanker, rekryteringsplattformar etc. De måste nås och attraheras i andra kanaler. Så utmaningen är att hitta den personal som ännu inte vet om att de är på väg att byta jobb. Det gör man via Nyjobbsguiden

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x