INGREDIENSER
1 paket fryst renskav (240 g)
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta (kan uteslutas)
1 paket bacon
200 g färska eller frysta kantareller
ca 2,5 dl grädde
smör
salt och peppar
SÅ HÄR GÖR DU
Skala och hacka lök och vitlök.
Låt fräsa långsamt i smör utan att få för mycket färg.
Klipp ner bacon i pannan och fräs vidare. Lägg sedan i svamp och renskav och låt alltsammans fräsa på medelhög värme tills det är brynt.
Häll på grädden och låt koka ihop ett par minuter. Ta så pass mycket grädde att det ger en krämig sås.
Smaka av med salt och nymald svartpeppar och lägg på en näve tinade osötade lingon till servering!
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild
ÖVRIGT
Tips! Ett svalt ljust öl eller mineralvatten är bästa drycken till detta recept. Renskav, kantareller och lingon – tre bra produkter som numera finns i de flesta frysdiskar. Sedan behöver Du bara en gul lök, lite bacon och en skvätt grädde. Nykokt blomkål är gott att servera till och Du har en riktig ”vildmarksrätt”.