Espresso – Din lokala tidning
Image default

Renskav med Kantareller och Lingon

renskav

Renskav med Kantareller och Lingon

Johnny Billinger Renskav med Kantareller och Lingon Renskav med Kantareller och Lingon Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

1 paket fryst renskav (240 g)

1 stor gul lök

1 vitlöksklyfta (kan uteslutas)

1 paket bacon

200 g färska eller frysta kantareller

ca 2,5 dl grädde

smör

salt och peppar

SÅ HÄR GÖR DU

Skala och hacka lök och vitlök.

Låt fräsa långsamt i smör utan att få för mycket färg.

Klipp ner bacon i pannan och fräs vidare. Lägg sedan i svamp och renskav och låt alltsammans fräsa på medelhög värme tills det är brynt.

Häll på grädden och låt koka ihop ett par minuter. Ta så pass mycket grädde att det ger en krämig sås.

Smaka av med salt och nymald svartpeppar och lägg på en näve tinade osötade lingon till servering!

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild

ÖVRIGT

Tips! Ett svalt ljust öl eller mineralvatten är bästa drycken till detta recept. Renskav, kantareller och lingon – tre bra produkter som numera finns i de flesta frysdiskar. Sedan behöver Du bara en gul lök, lite bacon och en skvätt grädde. Nykokt blomkål är gott att servera till och Du har en riktig ”vildmarksrätt”.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x