Espresso – Din lokala tidning
Image default

Revbensspjäll till Julbordet

revbensspjäll,espresso media,husmanskostens vänner

Revbensspjäll till Julbordet

Johnny Billinger Revbensspjäll till Julbordet Revbensspjäll till Julbordet Skriv ut
Portioner: 4-6
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

1-1,5 kg tjocka revbensspjäll

10-12 kärnfria katrinplommon

1 tsk salt

1-2 krm vitpeppar

1 tsk ingefära

SÅ HÄR GÖR DU

Knäck benen i köttet (eller be att få det gjort i butiken). Då är det lätt att skära upp portionsbitar när spjället är stekt.

Skär små snitt och späcka med halva katrinplommon och krydda med salt, vitpeppar och ingefära.

Häll så mycket vatten i en långpanna så att det täcker botten. Lägg i köttet med bensidan upp.

Stek i 225 graders ugnsvärme mitt i ugnen i ca 40 minuter.

Vänd revbensspjället och låt det steka ytterligare 40-45 minuter. Ös köttet då och då. Späd med mer vatten om det behövs, det ska alltid finnas lite på botten.

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild

ÖVRIGT

Hasse Börjesson, Husmanskostens Vänner.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x