Espresso – Din lokala tidning
Image default

Risgrynspudding

risgrynspudding,husmanskostens vänner,laga husmanskost nu,espresso media

Risgrynspudding

Johnny Billinger Risgrynspudding Risgrynspudding Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

1 kg risgrynsgröt

3 st. små ägg (2 st stora)

1 msk socker

1 krm salt

4 st. sötmandel

2-4 st. bittermandel

1,5 dl russin (kan utgå)

SÅ HÄR GÖR DU

Vi börjar denna rätt halvvägs in i processen, med färdig kall risgrynsgröt (eventuellt från rester eller nylagad).

Vispa upp äggen poröst med sockret och saltet. Därefter blanda i det nyrivna mandelmjölet och tillsätt russinen.

Rör ner äggblandningen i risgrynsgröten, häll upp i en välsmord ugnsfast form och grädda i ca 25 min vid 200° C.

Rätten är klar när den fått en fin brun färg på ytan.

Servera den avsvalnade puddingen med t.ex. lite sylt utrörd i saftsås.

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x