INGREDIENSER
1 kg risgrynsgröt
3 st. små ägg (2 st stora)
1 msk socker
1 krm salt
4 st. sötmandel
2-4 st. bittermandel
1,5 dl russin (kan utgå)
SÅ HÄR GÖR DU
Vi börjar denna rätt halvvägs in i processen, med färdig kall risgrynsgröt (eventuellt från rester eller nylagad).
Vispa upp äggen poröst med sockret och saltet. Därefter blanda i det nyrivna mandelmjölet och tillsätt russinen.
Rör ner äggblandningen i risgrynsgröten, häll upp i en välsmord ugnsfast form och grädda i ca 25 min vid 200° C.
Rätten är klar när den fått en fin brun färg på ytan.
Servera den avsvalnade puddingen med t.ex. lite sylt utrörd i saftsås.
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild