Espresso – Din lokala tidning
np nilsson

Rivstart för NP Nilsson i Osby

År 2022 var ett turbulent år för NP Nilsson i Osby. Bygghandeln fick nya ägare genom NP Nilsson under sommaren. Ny platschef och många nya kollegor då man ingår i en grupp numera. Planeringar och investeringar som dock fick ett abrupt slut den 22 november då butiksdelen brann.

– Ja där och då fick vi ett helt annat fokus, minns Mats Sjödin, ny platschef på NP Nilsson. Alla gjorde ett fantastiskt arbete och med hjälp från olika håll, lyckades vi öppna upp verksamheten två dagar senare.

NP Nilsson är ett familjeföretag med huvudkontor i Grevie. Där finns stab, resurser och lagerverksamhet till samtliga sju bygghandelsbutiker i Halland och Skåne. Varav Osby är det senaste tillskottet.

– Det är ett fantastiskt företag som visat stort engagemang för oss i Osby, menar Mats.

Efter branden så finns viljan att investera och det är ingen tvekan, Osby skall ha en ”ny” bygghandel inom snar framtid. Hela den brandskadade butiksfastigheten ska rivas. En ny hall på ett plan ska byggas upp så fort alla planer och bygglov är klara. Det kommer att bli en helt annan logistik och möjligheter för både våra privatkunder och byggföretag.

NYA SAMARBETEN

Trots brand, provisoriska lösningar och konjunktur i motvind, går det rätt bra. NP Osby tror på utvecklande samarbete med befintliga kunder men även med nya samarbetspartners och det andas framtidsoptimism.

– Ja det ökar ju på viljan från våra ägare att satsa ännu mer, förklarar Mats.

– Tack till alla våra kunder som stöttat oss. Tack också alla våra nya kunder som tror på det vi gör och vill vara med på resan. Flera stora byggprojekt har skapat nya samarbetspartners på kort tid. Behovet av förstärkning i bland personalen har också varit något som vi jobbat med – med framgång. Henrik Giselsson har en gedigen erfarenhet som byggsäljare och finns nu hos oss. Nästa person in i verksamheten är Kim Svanberg som blir arbetsledare på brädgården, säger Mats.

– Inom kort kommer vi vara en del av Osby Outlet den 29 April och sedan även ha en stor familjedag den 13 Maj så håll utkik.

EN DEL AV SAMHÄLLET

Mats Sjödin har en lång bakgrund inom bygg och därmed både kunskap på vissa områden och kontakter som kan ge nya affärer och nya samarbeten. Men det han ständigt återkommer till är bygghandelns roll som en del av samhället. Så var det innan och så kommer det att vara framöver.

– Allt hänger på relationer. Inte bara hos oss, utan generellt. Därför gillar vi som företag att exempelvis välkomna praktikanter från skolan. Vi vill även engagera oss i idrottsrörelsen och stötta den så mycket vi bara kan. I vår vardag måste vi vara synliga och engagerade. Allt det vi bygger upp nu, utgår från att vara ett naturligt val för både privatkunder och våra starka och duktiga lokala byggare. Ett förtroende ska man förtjäna. Där ligger vår framgång. Det är inte en slump att NP Nilsson har kärlek som ett av de viktiga värdegrundsorden, avslutar Mats.

TEXT: JOHNNY@ESPRESSOMEDIA.SE

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x