Espresso – Din lokala tidning

Rivstart för revygänget

Det har varit ett intensivt år för de allra flesta i Osbyrevyn. När ridån gick ner i slutet på januari, så var det redan bestämt med en fortsättning. Fram tills nyligen så har Lasse Magnusson och Jessica Persson skrivit nytt material i samarbete med Pär Nymark och Håkan Johnsson. Detta arbete är nu i praktiken klart och kollationeringen genomförd, då alla får läsa och känna på texterna. Dessutom är biljetterna släppta och snacka om rivstart.

Sjätte revyn

Under november så pluggas det texter. Nina Parkeborn och Hanna Forsell jobbar med dans och koreografin. Kläder ska ritas och sys upp. Scenen ska planeras och byggas.

– Ja det är fullt upp, berättar Lasse. Det är ju en utmaning att varje år få ihop något som vi vet håller på hög nivå. Det är nu vår sjätte revyn, så vi har hittat en modell som funkar. Framgången hänger också på att vi är ett så härligt gäng. 

Stora förväntningar

Revy som ord har ett litet föråldrat skimmer över sig. 

– Visst är det en revy där du som publik kan förvänta dig att få den delen, menar Jessica. Vi ser det som en revyshow där vi blandar och ger av revy, dans, musik och interaktion. Alltså skapa en vi-känsla där publiken ingår som en del i föreställningen

Intresset för Osbyrevyn ökar från år till år. 

– Ja det märks både på biljettförsäljningen att bussbolag från när och fjärran nu börjar sälja platser, berättar Lasse. Så vi börjar bli en tradition. Vår föreställning är inte någon lokal revy där man bara skojar om lokala händelser. Naturligtvis tar vi upp det som händer i Osby men det genomsyrar inte revyn och de nummer som behandlar det lokala är gjorda så att alla får lika stor behållning av dem. Du ska kunna ha lika kul om du rest från Arvidsjaur.  

Nio föreställningar

Årets revy ska utmana mer än tidigare. De som kommer på föreställningen ska få det de förväntar sig. Men de ska också överraskas. 

– Vår ambition är att leverera något nytt, oväntat och fräscht. En modern revy menar Jessica. Årets material slår det mesta av det vi gjort fram till nu. 

Med tanke på att gänget tidigare vunnit både ära och berömmelse i Revy SM, så är det ju inte konstigt om förväntningarna är höga. Men det är inget som skrämmer ett gäng revyrävar.

– Tvärtom, förhoppningsvis tycker publiken också att det här är det roligaste som finns.

Text och foto: 

johnny@espressomedia.se

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy