INGREDIENSER
¾ kg små rödbetor (gärna i olika färger)
1 liter vatten + 1 tsk salt
2 dl créme fraiche
2-3 msk (eller mer) nyriven pepparrot
½ tsk salt, lite vitpeppar
1 dl finskuren gräslök
SÅ HÄR GÖR DU
Skölj rödbetorna, korta in blasten men lämna rotspetsarna kvar. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten i 20 – 35 min eller tills de är nätt och jämt mjuka. Häll av vattnet och låt dem svalna lite.
Skala rödbetorna.
Servera dem varma eller ljumma med créme fraiche som smaksatts med pepparrot, salt, peppar och sist gräslök. Smaka av krämen noga, ofta behövs mer pepparrot än man tror från början.
Krämen är också väldigt god till varmrökt lax eller annan rökt fisk. Eller till nykokt färskpotatis, tunna fina skivor rökt skinka och broccoli eller någon annan grön grönsak.
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild
ÖVRIGT
Kokta små rödbetar med krämig dressing smaksatt av riven pepparrot och finskuren gräslök är i all sin enkelhet gott i sensommarvärmen.