Espresso – Din lokala tidning
Image default

Rödbetor med Pepparrotscréme

rödbetor,pepparrotskräm,husmanskostens vänner,laga husmanskost nu

Rödbetor med Pepparrotscréme

Johnny Billinger Rödbetor med Pepparrotscréme Rödbetor med Pepparrotscréme Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

¾ kg små rödbetor (gärna i olika färger)

1 liter vatten + 1 tsk salt

2 dl créme fraiche

2-3 msk (eller mer) nyriven pepparrot

½ tsk salt, lite vitpeppar

1 dl finskuren gräslök

SÅ HÄR GÖR DU

Skölj rödbetorna, korta in blasten men lämna rotspetsarna kvar. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten i 20 – 35 min eller tills de är nätt och jämt mjuka. Häll av vattnet och låt dem svalna lite.

Skala rödbetorna.

Servera dem varma eller ljumma med créme fraiche som smaksatts med pepparrot, salt, peppar och sist gräslök. Smaka av krämen noga, ofta behövs mer pepparrot än man tror från början.

Krämen är också väldigt god till varmrökt lax eller annan rökt fisk. Eller till nykokt färskpotatis, tunna fina skivor rökt skinka och broccoli eller någon annan grön grönsak.

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild

ÖVRIGT

Kokta små rödbetar med krämig dressing smaksatt av riven pepparrot och finskuren gräslök är i all sin enkelhet gott i sensommarvärmen.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x