Espresso – Din lokala tidning

Ronja praoade hos Fridolin i Riksdagen

5:orna på Parkskolan i Osby har fått möjlighet att praoa under våren. Ronja i 5D fick chansen att praoa i Riksdagen hos Miljöpartiets Gustav Fridolin.

Det var en onsdagkväll i mars som Ronja fick idén att praoa i Riksdagen, hon ville testa något nytt och spännande. Samma kväll satte hon sig ner och skrev ett mejl till Gustav Fridolin om varför hon ville det och vad hon tyckte om politik.

– Jag trodde först att jag inte skulle får svar, men efter en vecka fick jag ett snällt mejl där Gustav bjöd mig välkommen att besöka honom i Riksdagen, berättar Ronja.

Nervöst men roligt
Då Ronja kom till Riksdagen var hon lite nervös, men det försvann efter någon timme.

– Gustav var väldig snäll och förklarade när jag inte förstod.
Då Ronja berättade att hon hade skolstrejkat en dag sa han, att även om han som före detta utbildningsminister tycker det är viktigt att inte missa något i skolan, så är han imponerad över vad skolstrejkerna kan åstadkomma och han tycker att det är viktigt att man engagerar sig i klimatfrågorna.

Vill jobba på folkhögskola
Gustav Fridolin slutar sitt uppdrag som Språkrör i maj och Ronja berättar att han när han lämnar politiken gärna vill bli folkhögskolelärare i historia och religion. Fridolin är uppväxt i Vittsjö och då Ronja frågade honom sa han, att han gärna skulle vilja flytta tillbaka till Skåne någon gång.

Text: Mattias Uhlin

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy