Espresso – Din lokala tidning

Rörelse som efter 30 år fortfarande är i rörelse

Med anledning av nyheten att svenska folket rör sig allt mindre vill vi uppmärksamma en rörelse som sedan 30 år håller till i Broby Sim- och Sporthall varje fredagsmorgon från 06:45 till ca 08:30.

Ett gäng damer och herrar träffas då för fysiska aktiviteter. För närvarande är vi 9 damer och 12 herrar. Damerna kör ett varierat vattengympapass till härlig musik. Herrarna har gympa till Jerry Williams musik, och en tuff innebandymatch därefter. Vi kan konstatera att när inte bollkänsla och speluppfattning räcker till så kompenseras det med mer fysik och ett eller annat tjuvnyp med glimten i ögat. Mycket skratt och svett får vi på köpet. Allt avslutas med dusch/bastu och en gemensam fika.

Startade fredagsgympa
Fredagsgympan startade för 30 år sedan av Snapphanehälsan med företagsläkaren Göran Wemmenborn som ledare. Tio år senare tyckte några damer till herrarna att vi också kunde göra någonting och då startade vi simning med härligt avslappnande musik och tända ljus kring bassängen. Ledare var Inger Mattsson. Efter några år valde vi att gå över till vattengymnastik, vilket vi fortfarande håller på med. Nya deltagare har tillkommit efterhand som andra slutat på grund av ålder eller andra orsaker. Vi har plats till några nya deltagare som vill röra på sig, kanske uppfylla ett nyårslöfte… Vi kan utlova lite träningsvärk de första gångerna, men det går över.

Du som är intresserad av vattengympa kontaktar Inger Mattsson på tel. 070 – 574 28 96
Du som är intresserad av gympa/innebandy kontaktar Ronny Englund på tel. 070 – 208 67 35

Välkomna!

]]>

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy