Espresso – Din lokala tidning
Image default

ROSTAD SPARRIS MED FETAOST OCH FLAGAD MANDEL

sparris,fetaost

ROSTAD SPARRIS MED FETAOST OCH FLAGAD MANDEL

Johnny Billinger ROSTAD SPARRIS MED FETAOST OCH FLAGAD MANDEL ROSTAD SPARRIS MED FETAOST OCH FLAGAD MANDEL Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

Ett enkelt recept på en god sommarmåltid eller tillbehör till en bit kött: Få ingredienser, mycket gott och lätt att laga! Det är husmanskost för mig.
Plocka fram ingredienserna och en lämplig ugnsform. Sätt ugnen på 250 grader.
 
● 500 gr sparris
● Smör-o-rapsolja eller olivolja
● 150 gr Fetaost
● Ca ½ dl mandelspån
● Flingsalt och svartpeppar

SÅ HÄR GÖR DU

● Kontrollera temperaturen i ugnen.
● Bryt av nedersta delen av sparrisen, skär i bitar och lägg i ugnssäker form.
● Smula över fetaosten och strö på mandelspånen.
● Ringla över oljan (c:a 2 msk) , så att det kommer även på mandelspånen så bränns de inte så lätt.
● Gratinera högt upp i ugnen i c:a 10-15 minuter tills mandeln får en fin yta.
Njut gärna med bubbelvatten med citron eller ett glas Riesling.

ÖVRIGT

Recept från Husmanskostens vänner, genom Jankov Månsson

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x