Espresso – Din lokala tidning
Image default

Rotfruktsjansson

rotfruktsjansson,husmanskost,laga husmanskost nu

Rotfruktsjansson

Johnny Billinger Rotfruktsjansson Rotfruktsjansson Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

1 gul lök

5 större potatisar

2 morötter

1/2 mellanstor kålrot

1 palsternacka

1 bit rotselleri

4 dl grädde

2 dl mjölk

1 liten burk ansjovis med spad (100 g)

1/2 dl ströbröd

50 g smör.

SÅ HÄR GÖR DU

Sätt ugnen på 175 grader.

Skiva löken och svetta den i lite smör.

Skala alla rotfrukter och strimla med hjälp av grova skivan på matberedaren eller för hand. Koka upp lättsaltat vatten och blanchera alla rotfrukter utom potatisen.

Låt rotfrukterna rinna av väl.

Blanda grädde, mjölk och ansjovis (även spadet).

Fyll en smord form med strimlad potatis och de lätt blancherade rotfrukterna och löken, slå ansjovisgrädden över, platta till ytan så att man skymtar grädden. Sikta ströbröd över och hyvla på smör.

Ställ i ugnen och tillaga cirka 1 ½ timme.

(Rotfruktsjansson blir lika god som vegetarisk rätt utan ansjovis)

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x