Espresso – Din lokala tidning
Image default

Rotfruktsris med Kryddig Korv

Rotfruktsris med Kryddig Korv

Johnny Billinger Rotfruktsris med Kryddig Korv Rotfruktsris med Kryddig Korv Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

250 g gröna ärtor

1 rödlök

1 vitlöksklyfta

1 kålrot, ca 200 g

2 morötter, ca 200 g

1 msk olja

salt och peppar

ca 500 g kryddig korv

4 portioner basmatris

SÅ HÄR GÖR DU

Koka riset enligt förpackningens anvisning. Blanda ner ärtorna när det återstår några minuter av risets koktid.

Skala lök, vitlök och rotfrukter. Skär löken i klyftor, hacka vitlöken och skär rotfrukterna i tärningar.

Stek lök och rotfrukter i olja i en stekpanna tills de är mjuka. Skär korven i bitar och låt den steka med mot slutet. Krydda med salt och peppar. Blanda med riset.

Servera rotfruktsriset med lätt crème fraiche smaksatt med chilisås.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x