Espresso – Din lokala tidning

Så lätt men ack så svårt – När ska man ge beröm?

Tänk att det som är så roligt, samtidigt ska vara så svårt. Det som skapar positiva minnen som vi ofta bär med oss livet ut. Det vi älskar att ge och gärna tar emot – beröm. Jag vet ju tyvärr det här av erfarenhet. Ska det få effekt så har beröm samtidigt ett bäst-före-datum. Därför är det lätt att man missar tillfället. Å det gör man tyvärr ständigt. I alla fall verbalt. I tanken finns det där – men gör sällan någon nytta.

Alla mår bra av att få beröm. Vi både presterar och mår bättre om vi får veta att vi gjort något bra. Man kan ju bestämma sig för att nu ska jag bli bättre på att ge beröm. Men se upp för fallgroparna. Ska det landa rätt, så måste det vara ärligt. Lagom personligt så det inte blir plumpt. Koppla beröm till något specifikt. Spontant vid rätt tillfälle. Att vänta in ett beröm är en dålig strategi (jag vet). Att berömma för egen vinning är också en dålig strategi (utgår jag från).

En strategi med denna tidning är att slösa med beröm med förhoppning om att det landar rätt. I samtliga fall är det ärligt, specifikt och respektfullt. Framför allt så tycker vi om att berömma folk.

Du som fortfarande läser det här – så himla snällt och bra gjort. Tack!

Johnny Billinger

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy