Espresso – Din lokala tidning

Så sant som det är skrivet

Tänk om det inte fanns något alternativ till sanning. Att allt, alltid var garanterat sant. The truth, the whole truth and nothing but the truth. Då skulle ingen behöva oroa sig över att bli avslöjad. Visst det skulle ibland göra ont, men överlag så skulle vi nog alla uppskatta ärligheten..

Nu finns det ju alternativ och de flesta av oss naggar troligen på ”alternativa fakta” för att klara oss själva eller slippa konflikt. Men det finns självklart personer som alltid är ärliga och gärna framför detta. En av dem är Jan Eliasson som tidigare var vice generalsekreterare i FN. Han har tre ledord i sitt liv för att nå framgång. Ett av dem är sanningen. Att alltid tala sanning innebär att du aldrig behöver komma ihåg vad du sa sist. De andra ledorden är simning och sömn. Kloka ord av en klok man.

Det viktiga med sanningen är ju att den kommer fram i de fall där den gör nytta. Den kan glädja och den kan också göra ont, men så länge den gör nytta har den ett berättigande. Men en sanning kan också skada, och då kan man ju lika gärna hålla käften. Att skada är lika illa som att ljuga.

Allt i denna tidning är till 100% sanning. Visst har vi skarvat lite här och där, men då enbart för att göra det som är bra – lite bättre.
Det är väl tillåtet?

Johnny Billinger

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy