Espresso – Din lokala tidning
skärmavbild 2024 06 22 kl. 18.50.02

Så sparar du smart till barnen

Du ger dina barn en fin ekonomisk start i livet genom att varje månad sätta undan en summa till dem. Nu finns en ny, smart fond där innehållet är skräddarsytt efter barnets ålder. Det gör sparandet ännu enklare för dig som nyligen fått barn.

Körkortet, den första bostaden, studentlivet – för tonåringar och unga vuxna väntar några tunga ekonomiska poster. För att stå väl rustad och ge dem en fin ekonomisk start i livet är det klokt att månadsspara till barnen och att börja redan när de är små. Med ett långsiktigt sparande behöver du inte heller avsätta några stora summor, för de växer sig stora med tiden – särskilt om du låter pengarna jobba för dig.

SÅ FÅR DU PENGARNA ATT JOBBA FÖR DIG

Den första tiden i barnets liv är det smart att välja en fond med hög risk för att ta chansen till bättre utveckling på sparandet. När ditt barn närmar sig vuxenåldern och kanske vill använda pengarna för till exempel bostadsköp eller körkort, bör du minska risken för att skydda sparandet mot stora svängningar på börsen. Och nu finns en ny fond som löser detta åt dig så du inte behöver tänka på att byta fonder efterhand som barnet växer.

SMART OCH BEKVÄMT FÖR DIG MED SMÅ BARN

Nyligen lanserade vi vår nya fond LF Barnspar 2045. Fonden passar dig som nyligen blivit förälder och vill starta ett enkelt och bekvämt sparande för ditt barn. Fonden är speciellt framtagen för barn födda 2022 eller senare och erbjuder en smart lösning där risken i sparandet automatiskt anpassas efter hur gammalt ditt barn är. Du väljer själv om du vill köpa fonden i kapitalförsäkring, ISK eller fondkonto och om sparandet ska vara i ditt namn eller barnets.

ADAM GLANS BANKRÅDGIVARE LF GÖINGE-KRISTIANSTAD

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x