Espresso – Din lokala tidning

Säg Ja!

Jag har en teori. De människor som ständigt grubblar, formulerar, funderar, planerar och förbereder framåt – missar bakåt. Alltså i klarspråk, glömmer saker. Jag hoppas det är så för det skulle förklara en del för mig… och min fru.

Jag får ofta höra att du istället ska lita på din magkänsla. Inte begrunda, värdera eller analysera. Men vi vet ju alla att magen inte har den förmågan. Det där sitter ju i hjärnan hur vi än vrider och vänder på oss själva. Att analysera innebär att vi tar fram risker och erfarenheter. Den enda anledningen till det är att hjärnan vill att vi tar vårt förnuft till fånga och säger nej. Det är enkelt och säkert.

Att säga ja är osäkert och lite skrämmande. För det handlar om framåt och där finns inget facit. Visst känns det väl alltid lite bättre efter det att vi sagt ja, jämfört med när vi säger nej? Så varför säger vi så ofta nej?

Många av dem som vi betecknar som framgångsrika, hävdar alla att de alltid säger ja, så fort det känns bra i magen. Då menar de att de säger ja till saker som låter spännande och utvecklande – innan huvudet ska börja älta risker och faror. Tänk att det är så enkelt att nå framgång. Du behöver bara träna på att säga ja.

Framgång behöver ju inte vara synonymt med rikedom och berömmelse. Det kan lika gärna vara att förbli fattig men lycklig. Att förverkliga en dröm eller att bli uppskattad på jobbet.

Sånt här måste man träna på. För i de flesta fall handlar det om att jäklas med sig själv. Blotta sig. Ta steget ut på gungfly. Det är priset du måste betala för framgång. Plus att minnet bakåt kan svika då och då.

johnny@espressoreklam.se

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x