Espresso – Din lokala tidning

Samarbeten skapar tillväxt för NATEK i Älmhult

Nu är det ett år sedan NATEK Power Systems AB bröt sig loss ifrån sin tidigare ägare HP Tronic Group. Företaget, som grundades 1993, är idag ett starkt växande elektronikföretag i Älmhult. Där arbetar idag 23 personer med konstruktion och tillverkning av ruggade batteriladdare samt annan kundspecifik elektronik till både den civila och militära marknaden.

Under det senaste året så har NATEK fokuserat mycket på att utveckla företagets exportstrategier och marknadsföring för att snabbt kunna växa på nya internationella marknader.

– Ja för att hänga med i teknikutvecklingen och utveckla vår kompetens på olika områden så har vi valt att samarbeta med forsknings-institutet RISE AB i ett banbrytande EU-projekt som heter Green Power Electronics, berättar VD Mikael Renegård. NATEK’s del i projektet är att utveckla ett styrsystem för smarta hus. Huvudsyftet är att använda den solenergi som fångas upp av solpaneler på taket på det mest kostnads- och energieffektiva sättet i huset. Tack vare framgången i projektet har huset blivit säkrare ur ett beredskapsperspektiv. Detta genom att det nya systemet kan ta huset i s.k ö-drift vid plötsligt strömavbrott och på så sätt driva det mest nödvändiga via solenergin.

För att hänga med i den snabba expansionsfasen som NATEK befinner sig i idag måste företaget aktivt söka efter fler personer som är intresserade av att bli en del av teamet, både på tjänstemanna- och kollektivsidan.

– Vi som jobbar här på NATEK är stolta över det jobb vi utför som resulterar i högkvalitativa produkter som levereras till våra kunder världen över, avslutar Mikael.

Vill ni veta mer om oss så är du välkommen in till vår hemsida.

kontakt

NATEK POWER SYSTEMS AB

Teknikgatan 2, S-34334 Älmhult,

Tel: +46 476 26990

E-post: info@natek.se

Webb: www.natek.se

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x