Espresso – Din lokala tidning
dsc2836

Sandra och Shannon från Vittsjö GIK på hemmaplan

Vittsjö GIK laddar för derby mot Kristianstads DFF på onsdag den 8 juni. Espresso passade på att hälsa på hos Shannon Lynn och Sandra Adolfsson för att få veta mer om vilka två av lagets spelare är utanför planen.

Både Sandra och Shannon är landslagsmeriterade. Även om de ännu är aktiva spelare i ett av Sveriges bästa lag, så har livet vid sidan om börjat få ett större fokus. Sandra har utbildat sig till sjuksköterska och jobbar deltid på Vittsjö sjukhem. Shannon har inlett en tränarkarriär med fokus på målvaktsträning. Hon har en tjänst på Ekbackeskolans fotbollsspår och som tränare i IFK Osby. Livet tillsammans har de funnit i Osby. För ett år sen flyttade de till eget hus.
Slagit ner bopålarna i Osby
– Vi älskar verkligen vårt liv här idag, menar Shannon. Vi bor naturnära men ändå nära centrum med allt vad det innebär.
Livet i Osby är perfekt med tanke på närheten till Vittsjö och kommunikationer. Men det är också här de tänker sig en framtid med egen familj.
– Här finns allt vi behöver, menar Sandra. Sjön mitt i byn och en egen klippa på tomten som påminner om barndomen i Bohuslän. Vi trivs och ser en framtid i Osby.

Ett unikt lag


Tränaren i Vittsjö GIK, Thomas Mårtensson, upprepar gärna det unika med Vittsjö. Man förstår det bättre när spelarna berättar om varför.
– Vi har tillsammans 22 säsonger i laget, menar Shannon. Flera andra spelare har också stannat betydligt längre än tanken var från början, vilket gör att stämningen, tryggheten, närheten till fans etc. – är helt unik. Något liknande finns inte i Sverige, kanske inte någonstans.
Alla spelare från olika världsdelar har funnit sin plats i Vittsjö och blivit lokala spelare som saknar motstycke på denna nivå.

dsc2885


Pussel
Just nu är det intensiva dagar med matcher, träningar och jobb.
– Ja det är ett pussel som måste gå ihop, menar Sandra. Jag har gått ner lite i arbetstid för att få ihop livet. Samtidigt så vill vi också ha tid för varandra här i Osby.
Just nu är det långväga besök på gång. Shannons syster och föräldrar är på väg från Skottland.
– De har varit här förut så det ska bli så kul att få hit dem igen, menar Shannon. Blir ett perfekt tillfälle för att inviga vår nya grill.

Hoppas på Osbyborna


Närmast väntar en av årets viktigaste matcher. Derby mot KDFF. Det innebär stor publik och en fantastisk stämning.
– Alla matcher är viktiga med tanke på våra ambition att bli topp tre, säger Sandra. Men klart att det blir lite extra stämning både på och utanför plan när KDFF kommer. Så nu hoppas vi att många vill komma och titta – inte minst folket i Osby, som är vår nya hemmaplan.


TExt:Johnny@espressomedia.se
Foto:Erik@espressomedia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x