Espresso – Din lokala tidning
dsc4461

Säsong för standup

SCEN. Standupklubben SNACK i Hässleholm skulle ha firat tio år under pandemin. Nu drar en ny säsong igång, och scenen är välmående trots att det varit några tuffa år, säger Agneta Gottberg Henriksson.

Ann Westin, Tobias Persson och Adde Malmberg är de stora namnen under vårens tre standupkvällar, med start den 2 mars.

– Vi kom igång igen under 2022, och märkte att publiken verkligen är på hugget. Jag kan inte garantera att vi säljer slut alla kvällarna, men det är nog en bra idé att inte vänta för länge om man vill vara säker på att få en biljett, säger Agneta.

Sex personer driver klubben SNACK , Snapphanebygdens comedy club, som har ett väl inarbetat koncept. 

– Vi kör på säkra kort, och en del i framgången är det fantastiska samarbetet med Farozon, som har hängt med sedan vi startade. En känd komiker är headline varje kväll, totalt brukar det vara sex komiker på scenen – vilka de andra är får man reda på när man kommer dit, säger Agneta.

Hemliga gäster i Osby

Även i Osby är standup-kvällarna  igång på Borgen. Där är det Jessica Persson och Lars Magnusson från Scenliv som håller i trådarna – och de har vant sig vid att köra för fulla hus.

– Vi har ett lite annorlunda koncept, som faktiskt många andra klubbar har börjat ta efter, säger Jessica Persson.

img 8889
Vårens första Standup på Borgen gästades av Johan Glans.

– När Lasse startade klubben hade han en dröm om att ordna standupkvällar där man inte går ut med namnet på komikerna i förväg, och det är precis så vi gör. Vi vill garantera att man får en kul kväll med mycket skratt, samtidigt tycker vi att det finns många fantastiska komiker som inte är så kända som verkligen förtjänar plats på scenen.

Scenliv har även valt att inte marknadsföra sina klubbkvällar annat än på den egna facebooksidan.

– Det har varit stort sug efter biljetter, och med undantag från under pandemin har vi nästan alltid fullsatt. Johan Glans inledde årets första kväll. Han var här för andra gången och menade att Osby var topp två bland klubbar i Sverige för att testa nytt material och möta en härlig publik, säger Jessica.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x