Espresso – Din lokala tidning
Scouting gör unga redo för livet

Scouting gör unga redo för livet

Den 8 september mellan 14:00 – 16:00 arrangerar Osby scoutkår en träff där barn, ungdomar (8-18 år) och deras föräldrar genom aktiviteter och information får inblick i vad scouting är.

Kristina Nygaard, avdelningsledare för Spårarscouterna, berättar att scouter har funnits i Sverige sedan början av 1910-talet och i Osby i snart 90 år (jubileum 2020) och är en av världens absolut största ungdomsorganisationer. Kristina har själv varit scout sedan hon var åtta år och menar att scouting har och har haft en starkt bidragande roll i hur hennes liv idag ser ut både privat och i yrkeslivet.

Att vara scout innebär möjligheter att prova nya saker, lära känna sig själv och sin förmåga, samarbeta och ingå i gemenskap och lära sig att leda andra. Att vara scout är att känna ansvar för sig själv och för andra och för den värld vi lever i, att bli medveten och tillsammans med andra hitta lösningar på problem. Kort sagt gör scouting unga redo för livet. Verksamheten bedrivs i huvudsak utomhus genom friluftsaktiviteter, men allt som görs med scoutmetoden är scouting. Därför är terminsprogrammen mycket varierade och alltid anpassade efter ålder, förutsättningar och intresse.

Den 8 september får intresserade som dyker upp på scoutgården i Ebbarp (cirka 100 m efter Osby camping) ett smakprov av vad scouting kan innehålla och en annorlunda och rolig upplevelse, lovar Kristina och hennes ledarkollegor.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy