Espresso – Din lokala tidning

Semestertankar

För dig som inte har hittat in i bra rutiner, du som fortfarande söker efter motivation och undersöker vad som passar dig, din kropp och din livsstil bäst… du måste vara väldigt förvirrad!

Överallt möts vi av råd, tips, måsten, förslag, regler om exakt hur vi ska göra för att leva ett bättre liv. Hur vi ska göra för att hitta lycka, energi, glädje och ett hållbart långt liv. Ska man följa de tio bästa strandpassen eller ska man kanske följa råden om hur man bäst återhämtar sig i sommar? Ska man passa på att träna och hitta nya rutiner när man ändå är ledig eller ska man passa på och leka med sina barn och ligga i hängmattan? Ska man unna sig glass varje dag eller ska man använda den lediga tiden till att göra egen glass av bär och yoghurt? Ska man ta långa härliga promenader i solnedgången eller ska man njuta av att kunna lägga sig tidigt? Träning eller återhämtning, unna sig eller hålla igen, det är onekligen förvirrande.

Ibland tänker jag att om jag följde alla råd jag stötte på under en vecka så skulle jag nog få säga upp mig från mitt jobb och på heltid ägna mig åt att förverkliga mig själv.

En dag på semestern skulle kunna se ut så här (om vi väljer att lyssna till alla medier runt omkring oss): Vakna, drick ett glas vatten och en ingerfärs-shot , meditera i 15 minuter, ta en löprunda, stretcha, läs en bra bok, träna din hjärna med minneslekar, umgås med djur för att bli lugnare, gör något spontant, laga mat, ät mat (och tugga den gärna riktigt noga), ta en promenad, utforska något nytt som du aldrig gjort förut, skapa något och var kreativ, lek med dina barn, skratta och ha kul, planera resten av din dag, ät mellanmål (gärna hemlagat utan tillsatser), fundera över alla saker du är tacksam för, gör en utflykt med dina barn, promenera och ta trapporna överallt (vardagsmotionen ni vet) , sortera och städa ditt hem (då mår man bättre), strunta i att lägga tid på att sortera (då mår du bättre), gör en god gärning, pussa och kramas, ät choklad, gå ut i solen, sitt under ett parasoll, ät en middag med enbart naturliga råvaror lagat från grunden, spela spel med dina barn, ta dig tid att andas, lek-träna på stranden, ta en kopp te i hängmattan, rensa lite ogräs, ring en vän som du inte har pratat med på länge, bjud över grannarna på grillkväll, läs för dina barn, se en film som du länge velat se, ha sex med din partner, drick ett glas rosé, stäng av tekniken, lägg dig i god tid!

PUH! Efter en sådan dag behöver jag semester från semestern! Allt ska vi få in i våra liv på några ynka timmar. Jag tycker absolut att tid bör läggas på personlig utveckling, på att träna vår kropp och på att andas och leva i nuet. Men om man ska göra allt på en gång… då blir det för mycket och stressen kommer smygande, även på semestern.

Okej, så självklart ska även jag (trots allt) komma med ett tips!

Stäng av… ta inga råd och tips… lyssna inåt på vad du vill för du vet!

Min förhoppning är att du som tränar hårt ska känna att du är i behov av återhämtning och att du som inte ännu kommit igång med din träning kanske faktiskt hittar tid för rörelse. Hoppas din sommar varit fantastisk.

Själv har jag under sommaren tränat på att vara precis där jag är just nu.

Zara Tall

Friskis & Svettis

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x