Espresso – Din lokala tidning
Image default

Senapspanerad Fläskkotlett

Senapspanerad Fläskkotlett

Johnny Billinger Senapspanerad Fläskkotlett Senapspanerad Fläskkotlett Skriv ut
Portioner: 2
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

2 fläskkotletter med ben (a 200 gr)

1 ägg

0,5 msk dijonsenap

0,5 msk svensk senap

rivet dygnsgammalt vitt bröd eller ströbröd

vetemjöl

smör till stekning

0,5 dl olja till stekning

salt och peppar

SÅ HÄR GÖR DU

Vispa upp ägget och blanda med senapssorterna i en djup tallrik.

Blanda brödet/ströbrödet med salt och peppar i en annan tallrik. Häll mjöl på ytterligare en tallrik.

Doppa kotletterna i mjöl, skaka av lite, doppa dem sedan i äggblandningen och sist i brödet. Lägg kotletterna åt sidan så länge.

Hetta upp smör och olja i en rymlig stekpanna. Stek kotletterna gyllenbruna och frasiga, 5-6 min på varje sida. Lägg kotletterna på ett lager av hushållspapper i någon minut.

Lägg upp på varma tallrikar eller på ett varmt fat med potatis och bacon runt kotletterna.

Garnera med några persiljekvistar och en citronklyfta.

ÖVRIGT

Fläskkotlett är en ofta sorgligt försummad råvara i Sverige. Det är mycket som får heta fläskkotlett nuförtiden, men det skall inte vi sanna matälskare acceptera. Det enda som duger till fläskkotlett är det kött som sitter på den tjockaste delen av kotlettraden på grisen. Likaså skall fettranden sitta kvar. Det är fettet som är smalbäraren i fläsk, och om man inte vill äta fettet får man skära bort det vid bordet. Kalasmat för en fin lördagskväll på tu man hand! Bo Martinsson.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x