Espresso – Din lokala tidning
Betty på sensommaren

Sensommarvärme

HUNDTANKAR. Några dagar har vi njutit av lite sol här hemma. Jag och Majvor har legat på altanen och lapat sol medan matte har försökt röja lite “bröde” från tomten. Jag tycker att det är lite onödigt jobb för om några månader har de ju samlat på sig lika mycket nytt skräp. Hon borde lära sig att lägga sig i solen och bara vara i stället.

Majvor haltar lite till och från ännu så Frida ska köra till Vesslarp med henne igen. Husse bara suckar och mumlar “måndagsexemplar”. Men jag vet nog att han gillar Majvor jättemycket för de sover ihop jämt. Matte säger att man kan tro att de är släkt; de älskar mat, snarkar lika högt och deras favorithobby är att ligga på soffan och vila.
Men husse är lite duktigare på att jobba än Majvor, för han har kärrat ut två stora lass matjord på tomten och förberett gräsmattan som snart skall planteras där.

Smutsigt värre
När han hållit på varje kväll i en vecka så sprang Majvor ut från vår inhägnad, hoppade i vår lilla hundpool och doppade sig för att sedan dra en runda på den 30 cm tjocka jorden som husse så noga lagt ut… sedan fortsatte hon in i huset.
Jag ska säga att matte skyndade sig att fånga in henne och “städa” undan efter henne innan husse kom hem. Den eftermiddagen blev det en lång dusch för oss bägge två till min stora fasa.

“Betongsuggan” Majvor.

Mys med matte
Jag märker tydligt att hösten är på väg, det blir mörkt fortare och kyligt på kvällarna. Jag brukar krypa upp i mattes knä under filten varje kväll. Det är så varmt och skönt.
Matte säger att det bara är 3 månader till Jul!
Alltså, varför måste människor tänka på sånt som ska hända innan det hänt? Vi lever ju här och nu. Jag vet inte ens om det är sol i morgon och jag bryr mig inte för just nu ligger jag under filten i mattes knä och har det helt underbart.

Betty (och Susanne)

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy