Espresso – Din lokala tidning
Sergio Henriquez spelar in musikalbum

Sergio Henriquez spelar in musikalbum

MUSIK. Sergio Henriquez, ursprungligen från Älmhult och Lönsboda, firar i dagarna sin 30-årsdag.
– Ja det är mycket som händer just nu, berättar Sergio. Ett eget musikalbum och 30 – det är ju en vacker siffra, eller hur?

Sergio kom till Lönsboda som nioåring från Älmhult och blev tidigt intresserad av musik.
– Intresset för gitarr kom från min pappa. Själv spelade jag ofta på rasterna i skolan. Fick låna en akustisk gitarr av min lärare på mellanstadiet. Responsen var ofta positiv vilket har
fortsatt sporra mig till att utvecklas. För mig är musiken en livsnödvändighet. Det är liksom livet.
Idag bor han tillsammans med sin sambo Rebecca Granberg i Kristianstad. Och när det gäller musiken så har det blivit så att Sergio Henriquez spelar in musikalbum, sitt första.

Från Tivolipark till trubadurscen

Intresset för musik har fortsatt under alla år. Bland annat var Sergio med i ett band som för ett par år sen var med i P4 nästa i Tivoliparken.
– Ja det var en häftig upplevelse då vi spelade för några tusen i publiken.
Samma år startade han bandet It´s aLive tillsammans med Tim Sörensson från Osby. Dessvärre har Corona satt stop på allt spelande. Förhoppningen är att ta upp detta igen i sommar.

Skriver med sambo

Idag håller Sergio på att spela in sitt första album. Låtarna skriver han tillsammans med sambon Rebecca.
– Vi har en fantastisk kemi och skapar många fina låtar tillsammans. För ett par veckor sen släppte vi den första singeln på Spotify, Youtube, Itunes m.m. Låten heter ”Eagle Eye” som handlar om trygghet, att man bryr sig om någon och vill väl. Den spelades dagen därpå i Radio Kristianstad.

Spelar in i Lönsboda

Musikalbumet spelar Sergio in i Lönsboda hos barndomsvännen och producenten Markus Ekborg. Att spela in ett helt album är ett långtidsprojekt som tar mycket tid. Tid som ska kombineras med livet och jobb.
– Vårt mål med detta projekt är självklart att få spela vår musik inför publik en vacker dag och förmedla vår känsla och glädje för musik och livet, avslutar Sergio Henriquez.

Text: johnny@espressoreklam.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x