Espresso – Din lokala tidning

Sharing Osby ger en trevlig by

Sharing Osby är en lokal Facebookgrupp där alla som bor (eller arbetar) i eller nära Osby kan vara med. Idéen kom från en enkel insikt: var och en har så mycket hemma! Och så mycket som inte används, eller så sällan. Ett annat faktum är att, när man behöver nåt, är den vanliga reflexen, att köpa.

Men varför inte utbyta lite i stället då? Det är ekonomiskt, det är bra för miljön, och sist men inte minst, det är trevligt! Det är ett bra sätt att lära känna andra osbybor.

I Sharing Osby-gruppen kan man, helt utan pengar:
➽ ge bort eller få gratis: grejer, tips, handräckning
➽ låna eller låna ut grejer gratis (när man lånar tar man ansvar att ge tillbaka saken på bestämd tid och i samma skick)

Gruppen skapades i början av augusti och fick jättebra respons av entusiastiska osbybor. Några exempel på vad som gavs bort: böcker, kläder, en kontorsstol, dvd-spelare, brödrost, hockeyutrustning… Men också grejer som söktes och hittades, som en lampa (i nyskick)till ett nattduksbord eller en kabelrulle. Mycket varierat! När det gäller lån/utlån kan man bland annat tänka på redskap. Man kan också fråga efter (eller erbjuda) tips och handräckning.

Sharing Osby handlar om att på ett trevligt sätt uppmuntra till utbyten mellan osbybor och även om att medverka till ett hållbart samhälle genom att återanvända, återvinna, skapa sociala band, främja gemenskap, osv.

Välkomna!

Sök « Sharing Osby » på Facebook och anslut dig.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy