INGREDIENSER
600g sillfiléer
2 tsk salt
3 tsk socker
10 vitpepparkorn
1 lagerblad
½ gul lök
Dillmajonäs:
1½ dl majonnäs
1½ dl Crème Fraiche
1 dl finskuren dill
Salt och peppar
LAG:
3½dl vatten
5 msk ättikssprit, 12%
SÅ HÄR GÖR DU
Salta sillen med 1 tsk salt, rulla ihop med skinnsidan utåt.
Lägg i en rund form med lock Strö socker och resten av saltet på sillen och lägg på skivad gul lök, lagerbladet och vitpepparkornen.
Blanda lagen och häll över sillen.
Tillaga i mikrougn på full effekt i 7 minuter Låt sillen kallna. Servera med nykokt potatis och Dillmajonäs
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga gärna bild som vi kan visa.