Espresso – Din lokala tidning
Image default

Sjömansbiff

sjömansbiff

Sjömansbiff

Johnny Billinger Sjömansbiff Sjömansbiff Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

8 potatisar
2 gula lökar
smör till stekning
salt och peppar
800 g lövbiff eller tunt skivat nötkött
2 lagerblad
2 dl kalvbuljong
2 dl ljust öl
hackad persilja

TILLBEHÖR
inlagda rödbetor
inlagda gurkor

SÅ HÄR GÖR DU

Varför heter det sjömansbiff?

Jo – till havs var det en mättande och enkel rätt att tillaga, då allt tillagas i samma kärl. Att maten kokas i öl sägs också bero på att kvaliteten på vatten ofta var osäkrare än på öl ombord på fartyg.
 

SÅ HÄR GÖR DU

• Sätt ugnen på 200 gr.
• Skala och skiva potatisen i tunna skivor, ca 3-5 mm. Skiva löken tunt.
• Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek löken mjuk. Krydda med salt och peppar. Ta upp löken och tvätta ur pannan. • Lägg i en klick smör och hetta upp tills smöret blir brunt. Krydda och lägg i lövbiffarna, dela dem gärna så att det blir mindre bitar. Stek på hög värme så att det får en fin stekyta.
• Varva i en eldfast form, eller stekpanna om den tål ugnsvärme, potatisen, löken och köttet.
• Lägg i lagerbladen. Häll på buljongen och ölen, ställ in pannan i ugnen med lock på i ca 45min.
• Känn efter med en sticka så att potatisen känns klar.
• Strö lite hackad persilja över och servera med rödbetor och gurka.
Smaklig spis!!

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x