INGREDIENSER
800 g potatis
4 urvattnade saltsillfiléer
1 krm vitpeppar
2 finhackade rödlökar
1 dl hackad dill
1 dl skuren gräslök
peppar
125 gr smör
3 hårdkokta hackade ägg (koktid 10 min)
SÅ HÄR GÖR DU
Tvätta och koka potatisen med skalen på.
Arrangera under tiden sillfiléerna på en tallrik som passar att ställa på locket till potatiskastrullen.
Lägg på den hackade löken, dillen, gräslöken och äggen. Dra över några tag med pepparkvarnen.
Nu bör potatisen ha hunnit koka i 10 min och då är det dags att placera tallriken på kastrullen. När potatisen är klar, slå av vattnet och ställ tillbaka sillen.
Bryn sedan smöret, skaka hela tiden stekpannan.
När smöret är nötbrunt och inte längre skummar, slå det över sillen som garnering och servera lertallrikasillen genast.
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga gärna bild som vi kan visa.
ÖVRIGT
Ett svalt ljust öl av lagertyp passar utmärkt till och kanske en liten immig ”sak” till!