Espresso – Din lokala tidning
Image default

Skånska Pepparkakor  

– Skånsk Klassiker

Skånska Pepparkakor – Skånsk Klassiker

Johnny Billinger Skånska Pepparkakor   Skånska Pepparkakor   Skriv ut
Portioner: 30st
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

2 dl ljus sirap

Annons
banner cx 60

½ dl farinsocker

1 dl socker  

75 g smör

2 msk mald kanel

1 tsk mald kryddnejlika

1 tsk mald ingefära

1 ägg

1 äggula

1 dl grädde

1 tsk bikarbonat

1 ½ tsk bakpulver

9-10 vetemjöl, special

SÅ HÄR GÖR DU

Koka upp sirap, farinsocker och socker. Tillsätt smöret och låt det smälta.

Lägg alla kryddor i en stålbunke. Häll i blandningen med det smälta smöret.

Vispa ihop ägg, äggula och grädde och rör ner i bunken.

Låt stå tills det kallnar, rör då och då.

Blanda bikarbonat och bakpulver med hälften av mjölet. Rör ner det i bunken med den avsvalnade smeten.

Arbeta in resten av mjölet med hjälp av visp eller för hand.

Låt degen vila övertäckt i kylskåp över natten.

Sätt ugnen på 200 grader. Forma degen till rullar 6-7 cm tjocka. Skär dem i ca 1 cm tjocka skivor.

Annons
banner cx 60

Lägg glest på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Grädda mitt ugnen ca 10 minuter.

ÖVRIGT

Servering: Skånska pepparkakor serveras med smör och mjölk.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x