Espresso – Din lokala tidning

Skillnaden är skillnaden

Vill man utvecklas  och kanske få till en förändring i sitt liv så finns det inget annat sätt än att göra något nytt eller annorlunda. För om du fortsätter göra det du alltid har gjort, så kommer allt att förbli som det är. Så utmaningen är att göra annorlunda.

Sen behöver inte det vara så märkligt, men för många är det svårt och utmanande att göra något man aldrig gjort. Det känns konstigt och kanske också skrämmande. Vi är väldigt fästa vid vanor. Där har vi kontroll. Våra hjärnor vill att vi ska ha kontroll, känna oss trygga. Men för dig som vill utvecklas och växa, så finns det inget annat sätt än att våga vidga det utrymme som är tryggt och uppbyggt av vanor och rutiner. Gör skillnad för det – gör skillnad.

Börja träna på enklare saker som att ta en annan väg till jobbet. Läsa en tidning du aldrig tittat i. Prova en maträtt du aldrig ätit. Söka ett jobb du inte är kvalificerad för. Ta kontakt med någon som du inte vågat göra tidigare. Gör en vana av att göra något nytt varje dag.

När man väl gjort det och märker att det inte var så farligt så blir det både lättare och roligare att anta fler större utmaningar. Glöm inte att reflektera. Det är reflektionen som ger dig kunskapen.

Johnny Billinger

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x