INGREDIENSER
10 stora skivor rökt skinka, ex. Bayonne
2 små purjolökar
1 pkt bacon
2 stora tomater
3 dl vispgrädde
1, 5 l vatten
¾ dl chilisås
1 tärning grönsaksbuljong,
salt och peppar
smör till formen
SÅ HÄR GÖR DU
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär bort det ytterst gröna på purjolöken och skär purjolökarna i 10 stubbar. Skåra lökarna men se till att de sitter ihop i botten, skölj noga.
Koka upp vattnet med halva buljongtärningen. Koka löken på svag värme tills den nätt och jämt är mjuk.
Lägg ut skinkskivorna på köksbänken och fördela en purjostubbe på varje. Rulla ihop roulader. Linda in varje roulad i en baconskiva.
Skölj och skiva tomaterna. Varva skinkrullar och tomatskivor i en smord ugnsform.
Vispa ihop grädden och chilisåsen och smula ner resten av buljongtärningen, smaka av med peppar och salt (tänk på att det rökta köttet ger mycket sälta).
Slå grädden över rouladerna och grädda cirka 25 min.
Servera med ett fluffigt ris.
ÖVRIGT
Bo Martinsson.