Espresso – Din lokala tidning
Image default

Skinkroulader

Skinroulader

Johnny Billinger Skinkroulader Skinkroulader Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

10 stora skivor rökt skinka, ex. Bayonne

2 små purjolökar

1 pkt bacon

2 stora tomater

3 dl vispgrädde

1, 5 l vatten

¾ dl chilisås

1 tärning grönsaksbuljong,

salt och peppar

smör till formen

SÅ HÄR GÖR DU

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär bort det ytterst gröna på purjolöken och skär purjolökarna i 10 stubbar. Skåra lökarna men se till att de sitter ihop i botten, skölj noga.

Koka upp vattnet med halva buljongtärningen. Koka löken på svag värme tills den nätt och jämt är mjuk.

Lägg ut skinkskivorna på köksbänken och fördela en purjostubbe på varje. Rulla ihop roulader. Linda in varje roulad i en baconskiva.

Skölj och skiva tomaterna. Varva skinkrullar och tomatskivor i en smord ugnsform.

Vispa ihop grädden och chilisåsen och smula ner resten av buljongtärningen, smaka av med peppar och salt (tänk på att det rökta köttet ger mycket sälta).

Slå grädden över rouladerna och grädda cirka 25 min.

Servera med ett fluffigt ris.

ÖVRIGT

Bo Martinsson.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x