Espresso – Din lokala tidning
Skräpfestivalen succé på Förskolans Dag

Skräpfestivalen succé på Förskolans Dag

Det var första gången som det var en Skräpfestival i Osby i samband med Förskolans Dag. Initiativtagare till festivalen var Uteförskolan som läst boken Kalle Kunskaps skräpfestival, som de fick idén ifrån.

Det var många barn som kom med stora säckar fullastade med skräp i alla dess former. Några barn hade hittat ett gigantiskt aluminiumhjul som de knappt kunde bära. Men med både viljestyrka och kraft så hjälptes de åt till att komma fram till sopkärlen där det dock blev stopp eftersom det var metall och skulle till återvinningen.

ÖGRAB inbjudna
Framme vid sopkärlen stod ÖGRAB:s Sofia och Eva som var inbjudna av Uteförskolan. De hade med sig priser till alla de duktiga små barnen som var riktiga skräpambassadörer. Barnen tog skräpplockandet på fullaste allvar och sprang fram och tillbaka med iver och fyllde kärlen med avfall som var återvinningsbart.

Bådar gott framåt
En väldigt lyckad Förskolans Dag med mycket goda resultat när det gäller skräpplockning. Barnen har haft i uppdrag sedan i vintras att plocka upp skräp som vi tyvärr alla är med och bidrar till. Deras flit bådar gott för framtiden!

Text och foto: anita@espressomedia.se

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy