Espresso – Din lokala tidning
Image default

Smörgåstårta med Sill och Spegelfläsk

Smörgåstårta med Sill och Spegelfläsk

Johnny Billinger Smörgåstårta med Sill och Spegelfläsk Smörgåstårta med Sill och Spegelfläsk Skriv ut
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

32 skivor kavring

smör eller Bregott

Annons
banner cx 60
Lager I:

75 g spickeskinka

1 dl potatissallad

½ rödlök finhackad

1/2 rött äpple finhackat

svartpeppar

salt

Lager 2:

100 g ugnsbakad leverpastej

1 dl vispgrädde

3 stora ättiksgurkor

Lager 3:

200 g senapssill

1 msk skånsk senap

1 msk Philadelphia ost

Täckning:

150 g Philadelphia ost

3 msk creme fraiche

1 grönt salladshuvud

Topping:

3 hårdkokta ägg

2 hela matjessill filéer

6 rädisor

gräslök

SÅ HÄR GÖR DU

Koka äggen i tio minuter. Låt dem svala helt i kallt vatten innan Du skalar dem så slipper Du en grön hinna runt gulan.

Skiva kavringen och kantskär den. Smöra brödet noga, det håller ihop struktu­ren.

Lager I:

Hacka spickeskinkan lite lagom fint, skala rödlök och äpple fint. Blanda med potatissalladen. Smaka av med svartpeppar.

Lager 2:

Vispa grädden styv. Mosa leverpastejen med en gaffel och rör ihop med grädden till en luftig blandning. Mixa inte, då förstörs konsistensen. Finhacka gur­kan och blanda i mot slutet.

Annons
flexbanner avdelare 190x250
Lager 3:

Använd hela burken senapssill, men ta upp och finhacka sillbitarna. Blanda senapssill, skånsk senap och Philadelphia ost med en gaffel.

ÖVRIGT

Denna rätt passar på ett buffébord, när Du vill bjuda många eller som förrätt till 5-6 personer. Öl och snaps passar utmärkt till. När parmaskinkan och andra utländska delikatesser gjort sitt intåg i våra kök har många glömt den svenska spickeskinkan, eller spegefläsket, som det heter på skånska. Bo Martinsson.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x