Espresso – Din lokala tidning
Image default

Smörstekt Gäddfilé med Ansjovis-smör och Färskpotatis 

Smörstekt Gäddfilé med Ansjovis-smör och Färskpotatis

Johnny Billinger Smörstekt Gäddfilé med Ansjovis-smör och Färskpotatis  Smörstekt Gäddfilé med Ansjovis-smör och Färskpotatis  Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

1 finhackad rödlök

300 g smör

1 knippe gräslök, hackad

1 liten burk ansjovisfiléer, hackade

600 g färskpotatis eller mandelpotatis

4 morötter skalade

1 knippe bladpersilja, strimlad

1 kg Gädda, små fileér

Mjöl till panering

Salt och peppar

SÅ HÄR GÖR DU

Stek löken i 50 g smör utan att löken brynts, låt svalna.

Blanda rödlöken med gräslök, ansjovis och 150 g smör. Ställ svalt.

Skär morötterna i ca 5 mm tjocka slantar och koka dem mjuka i lätt saltat vatten.

Skala potatisen och blanda med morötterna, bladpersilja och 50 g smör.

Vänd gäddfiléerna i mjöl och stek i smör. Salta och peppra.

Servera  gäddan med ansjovis-smör och potatis- och morotsblandningen.

ÖVRIGT

En gädda på 2-3 kilo, uppfläkt och liggande på magen i en långpanna, ugnsstekt under flitig ösning samt serverad med en såsig stuvning av brynta champinjoner och pressgurka, är en favorit för många.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x