Espresso – Din lokala tidning

Snart dags för Göingeafton igen

Det är i år det nionde året som Göingeafton arrangeras i samma form. Camilla Palm håller i trådarna som vanligt och det är Näringslivschefen Fredrik Perssons första Göingeafton. De hjälps åt med allt med aftonen.

Det blir Oscarsgala fast på Göingskt vis, och feststämningen och vädret är alltid på topp just denna dagen och så även förhoppningsvis i år, då Göingeafton är torsdagen den 9 maj i Folkets Hus i Knislinge.

– Det är en afton där Östra Göinge kommun hyllar och lyfter fram människor och tittar tillbaka i backspegeln på året som har gått och belönar dessa människor med utmärkelser.
Och nästa år tar vi ett omtag och förnyar konceptet, säger Fredrik.

De priser vi delar ut från kommunen är idrottsutmärkelser, kultur- och fritidspriser, målerigesällbrev och givetvis Årets Göing som får priset i handen av kommunalrådet Patric Åberg. Där har vi fem starka kandidater från kommunen som är nominerade av medborgarna. För att kunna rösta på dem så går man in på kommunens hemsida, och man kan rösta på kandidaterna fram till den 31 april, som sedan utses och presenteras innan och hyllas på aftonen.

Priser från näringslivet
Göinge Näringsliv har två priser som de skall dela ut på kvällen och det är Årets Företagare och Årets Queenia.

– Vilka pristagarna är får man reda på om man kommer till Göingeafton. De presenteras och avslöjas inte förrän man står på scenen, berättar Camilla Larsson som är Ordförande i Göinge Näringsliv.
För den goda maten och den fina dukningen står Malmbergs Gastro som är värd i år igen.
Och för fjärde året så kommer moderatorn Håcan Nilsson att stå på scen och samtala med pristagarna på sitt personliga, positiva och underhållande sätt.

Alla är välkomna att vara med oavsett om du bor i kommunen eller ej.
Gå gärna ut på www.ostragoinge.se och förboka och betala din biljett där redan idag, eftersom det är begränsat antal platser.

– Och jag kan garantera att det blir hyllningsfest på Göingskt vis där alla kommer att ha en minnesrik afton, avslutar Fredrik intervjun.

Text & foto: anita@espressomedia.se

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy