Espresso – Din lokala tidning

Snart drar hockeysäsongen igång igen

I början av september får Trollarinken som är Glimma Hockeys hemmaarena åter sin efterlängtade is. Då är det dags igen för träningar, matcher, jubel på läktaren och förhoppningsvis många puckar i motståndarnas mål.

Glimma Hockeyklubb kommer att starta ishockeysäsongen med en Cup. Närmare bestämt den 6 till 7 september . Då är det premiär för Glimma Hockey Cup.
Cupen är en möjlighet för Glimma Hockey att testa sin trupp och sätta startskottet för en ny säsong.
Under Cupdagarna kommer Glimma Hockey att möta både division 2- samt division 3-lag, vilket i sig blir en bra uppstart för Glimma Hockey.

Startar Tjejhockey
Glimåkraklubben bildades den 10 mars 1954. Föreningen har funnits i 65 års tid och har fostrat många barn och ungdomar.
– Vi har ca 400 medlemmar, och vi har ett flertal tjejer i klubben också. Vi har bl.a. tre av de äldre tjejerna representerade i Skånelaget, säger Tobias Palm.
Tobias som är tillförordnad kassör och har ett förflutet som ordförande i Glimma Hockey fortsätter;
– Vi tänker också i höst starta upp Tjejhockey, en riktad satsning för att få med fler tjejer till hockeyn. De kommer att ha sin istid på söndagar.

Välkomnar åskådare
För övrigt har klubben kraftsamlat i bl.a. A-laget inför den kommande säsongen.
– Truppen består av ett antal nyförvärv men också av en kärna från förra säsongen. Ytterligare någon eller några kommer vi att presentera inom kort, berättar Tobias.
– Jag vill naturligtvis hälsa alla besökare välkomna till cupdagarna för att njuta av hockey samt tältet med mat och dryck i F-yras regi, avslutar Tobias.

Text & foto: anita@espressomedia.se

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy